Kurser

Vill du lära dig att göra praliner och chokladtryffel? Då har du kommit rätt! Vi erbjuder två olika kurser som ger dig inblick i hur man jobbar med choklad och vad som behövs för att göra egna praliner. Vi börjar från grunden och bygger upp våra kunskaper för att kunna skapa moderna praliner. Vi jobbar med ingredienser enbart från växtriket och vår fokus ligger på att ta fram smakrika och vackra skapelser som alla kan njuta av med rent samvete.

Det är klart att det finns mycket information på nätet, både artiklar och filmer visar hur man arbetar med praliner. Fördelen att gå en kurs är att ni får hjälp av erfaren handledare, att allt ni behöver finns på plats och att ni faktiskt vågar att misslyckas, vågar prova vad som kan gå fel för att förstå vad som är rätt. Välkomna till oss!

Grundkurs

Det står i namnet – vi börjar från grunden. 🙂 Vi lär oss vad choklad är för någonting och vilka de väsentliga komponenterna, som gör att choklad kan bli så där glansig med knak, är. Vi går genom olika tekniker på hur man tempererar choklad, vi tillverkar enkla tryffel och testar gjuta praliner. Målet med kursen, förutom den grundläggande förståelsen för chokladhantverket, är att ta de smakrika skapelser som man gjort själv och njuta av dem vid ett senare tillfälle.

  • Pris: 1100:- per person
  • Tid: 2-3 timmar
  • Deltagare: 4-6 personer

Färger – fortsättningkurs

Nu när vi kan grunderna och börjar bli vana att temperera och gjuta choklad kan vi börja fundera hur vi använder färger för att ge våra praliner det där lyxiga utseendet som får alla att tappa hakan. 😉 Vi börjar med genomgång av grundkurser, därefter lär vi oss att blanda färger som passar för choklad. Vi går också genom olika tekniker hur man målar med chokladfärger. Sedan låter vi fantasin flöda, släpp konstnären inom dig och testa olika färgkombinationer och tekniker.

  • Pris: 1100:- per person
  • Tid: 2-3 timmar
  • Deltagare: 4-6 personer

Event och privata kurser

Vill ni organisera ett event och/eller överaska någon – företagsevent, födelsedag, möhippa eller bara ett gäng som vill ha roligt tillsammans, kontakta oss så hjälper vi er att skräddarsy en kurs bara för er. Antal deltagare, tid och pris enligt offert.

Boka kurs

Kontakta oss gärna om ni har några frågor om eller vill boka en kurs.

    Samarbeten

    När det gäller matlagningskurser samarbetar vi med GreenIsaDreams som håller kurser för privatpersoner inom vegetarisk och vegansk kokkonster. Vi vill också tipsa om Veggietown – en guide till vegetarisk/vegansk mat på restauranger i Stockholm.